Al het nieuws en calamiteiten op één plek!
Al het nieuws en calamiteiten op één plek!

Drietal uit Almere aangehouden na achtervolging door Joure

Joure – Na een achtervolging door Joure heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere aanhoudingen gedaan. Hierbij zijn zowel de politiehelikopter en een politie hond ingezet.

Omstreeks tien voor twaalf in de nacht reed er een voertuig de gemeente De Fryske Marren binnen over de A6. Bij een controle van het kenteken bleek het voertuig gesignaleerd te staan als gestolen.

In samenwerking met collega’s van de politie uit Sneek gaf de politie het voertuig een volg teken op de A6 om het voertuig en inzittenden te controleren. De bestuurder zag het volgteken waarna deze op de vlucht sloeg en meerdere regels overtrad, hierop heeft de politie een achtervolging ingezet.

Na een korte achtervolging door Joure stopte de bestuurder op de Eeltsjebaes. De bijrijder, een 37 jarige inwoner van Almere, kon direct worden aangehouden. De bestuurder van het voertuig sloeg meteen weer op de vlucht.

Met veel ingezette collega’s, een politiehond, en de politiehelikopter is er vervolgens een zoektocht gestart. Na ongeveer een uur werd de bestuurder aangetroffen in een achtertuin aan de Ulekamp. Deze man, een 32 jarige inwoner van Almere is ook aangehouden. Een vermoedelijke handlanger van het tweetal, een 18 jarige inwoner van Almere is aangehouden voor verder onderzoek.

Uit onderzoek bleek achter in het gestolen voertuig nog een gestolen motorfiets te staan.

DIt bericht is al 299 keer gelezen

error: Dit is beveiligd !!
Chat openen
Tip de redactie!
Hallo! 👋
Kunnen wij u helpen?