Al het nieuws en calamiteiten op één plek!
Al het nieuws en calamiteiten op één plek!

Eerste editie Rondje Joure goed in de smaak gevallen

Joure – Tijdens afgelopen paasdagen was het tijd voor de eerste editie van de culinaire wandeltocht ‘Rondje Joure’. In en om Joure was een unieke route langs historische gebouwen, prachtige kunstwerken en vijf horecapunten uitgestippeld.

,,Er hebben zich bijna 400 wandelaars inschreven (270 op zondag en 125 op maandag red.) en daar zijn we ontzettend blij mee”, aldus Jelle Stoker namens Stichting Horeca Joure. Rondje Joure is een initiatief van de zestien Jouster horecagelegenheden in én rond de Midstraat die zijn verenigd in de stichting. De opbrengst kwam ten goede aan deze ondernemers die het in coronatijd zwaar hebben.

De wandeltocht met diverse hapjes en drankjes, waaronder poffertjes et chocolade en advocaat, een bananenshake, erwtensoep en oesters, viel letterlijk goed in de smaak bij de deelnemers. Hier en daar gingen wel geluiden op dat men het jammer vond dat de versnaperingen grotendeels in het laatst van de route, in de Midstraat, te verkrijgen waren.

Na het eerste lekkers bij de Oranjerie ging de tocht via Broek naar Snikzwaag. Van daar werd de oversteek gemaakt naar de Leeuwarderstraatweg om daarna uit te komen bij de Tolhuisbrug. Daar stond een verteller die het verhaal deed over de geschiedenis van dit deel van Joure. Vervolgens verliep de tocht via het DE Plein met Restaurant Zuiver en Bistro Fred naar De Merk bij Jongens van Joure.

Via de Midstraat met tussenstop aan de Pastorielaan bij Your Best Friend, liep men door naar de Restaurant de Jouster Toer en Marco’s Eetcafe. Daar werd verteld over de historie van de toren, het icoon van Joure. Via een tussenstop bij de Gaststube, sloten de wandelaars hun culinaire tocht af bij Doppio Espresso, de IJsfabriek en Pizzeria Sardegna.

Na afloop paaszondag keken de organisatie, horecazaken en deelnemers met een zeer positief gevoel terug op de eerste dag. Voor allen gold vooral dat ze in deze tijd van corona eindelijk weer wat konden ondernemen, waarbij onder andere te horen was ,,Wat een ontzettend leuk initiatief”, ,,Heerlijk dat we weer gasten mogen verwennen met onze produkten” en ,,Een erg gezellige en lekkere wandeling was dit”.

Voor paasmaandag hebben, ondanks de winterse weersvoorspelling, nog zo’n 125 wandelaars ingetekend. De inschrijving is inmiddels gesloten.

DIt bericht is al 1303 keer gelezen

error: Dit is beveiligd !!
Chat openen
Tip de redactie!
Hallo! 👋
Kunnen wij u helpen?