Al het nieuws en calamiteiten op één plek!
Al het nieuws en calamiteiten op één plek!

Fries watersportseizoen geopend door ingebruikname brugbediengsapp

Langweer –  Vanaf vandaag is in Langweer het provinciale watersportseizoen geopend. Dit ging samen met het in gebruik nemen van de brugopeningsknop in de vernieuwde ‘Watersport’ app van Provincie Fryslân, de knop is een primeur voor Nederland.

Gedeputeerde Avinve Fokkens – Kelder voer zaterdag als eerste door een via de app aangevraagde geopende Janeslootbrug. Vanaf dit watersportseizoen kunnen de watersporters naast de Langweerder Janeslootbrug nog bij 15 andere bruggen een opening aanvragen met de app. Het doel is om voor 40 bruggen op de digitale manier een opening aan te vragen. Het zijn voornamelijk bruggen in belangrijke recreatieve en doorgaande vaarroutes. Ook kan er nog op de ‘ouderwetse’ manier een verzoek worden gedaan via de marifoon of via de aanmeldknop bij de bruggen.

“Ik ben trots dat dit mogelijk is in onze watersportprovincie. Voor iedereen die hier vaart is deze digitale aanmeldknop een handige aanvulling op onze service”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder over de nieuwe digitale mogelijkheid.

Watersporters kunnen in de vernieuwde versie van de app hun vaarroute invoeren, zo ontvangen ze alle informatie die zij onderweg nodig hebben. In de app staan bijvoorbeeld: brugbedieningstijden, jachthavnes, snelvaargebieden, elektrische oplaadpunten, Marrekrite aanlegplaatsen, vuilwaterpunten maar ook actuele scheepvaartinformatie.

Nieuw is dat de app tips geeft over het varen op drukke knooppunten. “Deze app draagt bij aan veilig varen in Fryslân. Ik hoop dat veel watersporters er gebruik van gaan maken, zodat zij met actuele informatie bij de hand Fryslân gaan ontdekken”, aldus Fokkens-Kelder. De app Watersport is beschikbaar in het Fries, Nederlands, Duits en Engels en gratis beschikbaar voor gebruikers van Apple en Android.

DIt bericht is al 253 keer gelezen

error: Dit is beveiligd !!
Chat openen
Tip de redactie!
Hallo! 👋
Kunnen wij u helpen?