Al het nieuws en calamiteiten op één plek!
Al het nieuws en calamiteiten op één plek!

Joursters nemen afscheid van geliefde postbode

Joure – Je kon haar niet missen in postcodegebied 8501 C. en 8501 Z. Met haar versierde fiets reed Gerda van der Veen (51) zaterdag haar laatste postronde. Na 31,5 jaar heeft de vrolijke postbode besloten te stoppen met haar werkzaamheden voor PostNL.

Het stoppen van de postbode ging niet ongemerkt voorbij. Versierde brievenbussen, persoonlijke bedankjes en vele kaartjes en tekeningen. Haar fietskrat puilde uit met afscheidscadeaus. Zoveel zelfs dat ze tussendoor een deel van de verrassingen weg moest brengen.

De aandacht kwam niet alleen van aanwonenden. Op de route werd ze op verschillende plekken met hapjes en drankjes opgewacht. Zo kwam het ‘borrelgroepje’ met (oud)collega’s afscheid van haar nemen en stonden de ‘Oerol Chickies’ klaar om de laatste rit te vieren. Het laatste deel van de route werd overgenomen door collega postbezorgers, zodat Gerda samen met familieleden terug kon kijken op een mooie periode.

Het was voor Gerda na al die jaren een dag met een dubbel gevoel. ,,Het is overweldigend al die aandacht. Wat een feest. Maar ik besef me ook dat het echt klaar is. Het was een prachtige periode, maar nu is het tijd voor wat nieuws”, vertelt de inmiddels ex-postbode. Dat ‘nieuws’ is werken bij de apotheek. Voor Gerda niet geheel nieuw, omdat ze dat naast het postbestellen al een aantal uren in de week deed. Nu gaat ze er vol voor en daar heeft ze ”enorm veel zin in”.

DIt bericht is al 3555 keer gelezen

error: Dit is beveiligd !!
Chat openen
Tip de redactie!
Hallo! 👋
Kunnen wij u helpen?