Al het nieuws en calamiteiten op één plek!
Al het nieuws en calamiteiten op één plek!

Meerdere aanhoudingen na melding van zwaar vuurwerk in Heerenveen

Heerenveen – Op zaterdag 14 november 2020 omstreeks 22:15 uur kregen de collega’s een melding dat er vuurwerk werd afgestoken aan de Schans te Heerenveen.

Ter plaatse was er 1 getuige die aan kon wijzen welke jongen vuurwerk had afgestoken. Deze minderjarige jongen had een volle rugzak met 31 nitraten. De jongen is hierop aangehouden ter zake bezit illegaal vuurwerk.

Tijdens het verdere onderzoek kwam er nog een minderjarige verdachte in beeld. Deze minderjarige verdachte heeft een huisbezoek gehad van de politie. Uit dit huisbezoek kwam naar voren dat de minderjarige verdachte 720 nitraten en 9 cobra’s type 6, in zijn slaapkamer had. Hierop is ook deze minderjarige verdachte aangehouden ter zake bezit en handel in illegaal vuurwerk. Het onderzoek loopt nog.

Zwaar vuurwerk

Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Bovendien levert het vroegtijdig afsteken van (zwaar) vuurwerk veel ergernissen op bij mensen in de buurt of wijk. De opslag van het soort vuurwerk dat in beslag is genomen, maar ook het vervoer van illegaal vuurwerk, creëert veiligheidsrisico’s. De politie treedt daarom ook hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk.

Ken jij iemand die illegaal vuurwerk heeft, meld dit via een van onderstaande telefoon nummers van de Politie:
0900-8844 Geen spoed, Wel Politie
0800-7000 Meld Misdaad Anoniem

DIt bericht is al 201 keer gelezen

error: Dit is beveiligd !!
Chat openen
Tip de redactie!
Hallo! 👋
Kunnen wij u helpen?